Linserisotto med Flaskegresskar

10/21/2015

Tid: 45 minutter

Ingredienser:

450 g flaskegresskar

3 ss olivenolje til steking

1 stk gul løk (á 150 g)

3 stk hvitløksfedd

175 g arborioris

175 g gule linser, tørkede

12 dl vann med buljong

6 ss næringsgjær

1 ts salvie, tørket

2 ts persille, tørket

3 ss vegansk smør

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrap ut frøene fra flaskegresskaret og bruk en stødig kniv til å kutte vekk det tykke skallet skallet. Kutt gresskaret i terninger på 2x2 cm og ha bitene over i en ildfast form. Stek midt i ovnen i 30 minutter til bitene er gjennombakte.
  2. Mens gresskaret bakes; sett fram en stekepanne med olivenolje og varm på medium varme. Finhakk løk og hvitløk og stek dette i pannen til løken blir blank. Ha i ris og linser, og rør godt rundt så alt blir dekket med olje.
  3. Tilsett 2 dl vann med buljong og la dette koke inn før du tilsetter nye 2 dl. Gjenta til vannet er brukt opp og risen er ferdig kokt. Skru av varmen og sett til side mens du lager gresskarsausen;
  4. Finn fram en food processor eller blender og ha i de ferdigbakte gresskarterningene. Tilsett næringsgjær, salvie, persille og smør. Kjør til du får en jevn saus og spe på med litt vann om nødvendig.
  5. Ha risottoen tilbake på medium varme og tilsett gresskarsausen. Bland godt og smak til med salt og pepper.

    Velbekomme og gledelig Halloween!