Horrible Anatomy Halloween-kake

10/21/2015

Dette er en kake som er enkel å lage, men krever en del tålmodighet dess mer enn fordyper seg i anatomi. Jeg brukte cirka et par timer på å sette sammen et enkelt skjelett (ved hjelp fra en kommende sykepleiers anatomibok), – og skummelt ble det :-)

Dette trenger du: 2 romtempererte egg

1 dl h-melk eller fløte

1 dl rømme

0,5 dl nøytral matolje

50 gram meierismør

2,5 dl sukker

1 ts vaniljefrø eller vaniljepulver

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

2,5 dl hvetemel

1 dl kakao

Pynting: 4-500 gram sukkerpasta/fondant

Konsentrert, rød konditorfarge (Wilton)

Slik går du frem for å lage denne skrekkinngytende kaken :-) :

Visp sammen egg, matolje, melk og rømme. Ha i smeltet smør, sukker og vaniljefrø.

Bland sammen alt det tørre og sikt det inn i røra.

Smør en kakeform på cirka 24 cm. Hell i røra og stek kaken på midterste rille på 175 grader, i cirka 30 minutter.

Ikke la kaken steke for lenge, da blir den tørr inni. Husk å sjekke med en bakepinne etter 25 minutter cirka, om kaken er ferdig.

PS. Denne kaken blir ikke så søt. Du kan fint ta i 1-2 dl ekstra med sukker dersom du ønsker det. Smak deg frem!

For å lage et blodig fondantlokk til kaken, start med å kna rødfarge inn i 250 gram fondant. Prøv deg frem til ønsket farge. Pass på at du ikke får farge på klær og møbler. Legg fondanten på et glatt underlag (helst en underlagsmatte som brukes til kjevling), og legg et lag plastikk over. Du kan rive opp en frysepose på den ene siden så den danner en firkant. Dette er så fondanten ikke skal klistre seg fast. Kjevle den ut til ønsket størrelse, ta av plasten, og form lokket over kaken.

Skjelettet lager du ved å forme hvit fondant. Husk å vaske hendene først! Følg gjerne et anatomi/skjelettbilde slik jeg har gjort. Legg til slutt på litt ekstra «blod» av konditorfarge. :-)

Lykke til!