Halloween-kake: Sjokolade/gulrot

10/21/2015

Denne kaka var veldig gøy å jobbe med, jeg brukte to hele dager på å bli ferdig. Første dagen bakte jeg selve kakebunnene, nederste er en sjokoladekake og den over er en gulrotkake. Huset på toppen er laget med marsipan. Hele kaka generelt er dekorert med marsipan. Hittil har jeg fått god respons på hvordan kaken smakte og jeg tror den er aller best med en kopp kaffe eller et glass kaldt melk. 

Sjokoladebunn fra fru Rasmussen
400 g smør

5 ss kakao

4,5 dl vann

6 dl sukker

9 dl hvetemel

4 egg

1 boks lettrømme

2 ts natron

Gulrotbunn
4,5 dl sukker

4 dl solsikkeolje

5 egg

7 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts bakepulver

550 g raspet gulrot

Fyll & dekor
3 pakke philadelphia, 300 g i hver kake

400 g melis i hver 300 g philadelphia

200 g mykt, ekte smør i hver 300 g

3-4 pakke marsipan

Wilton fargepasta i orange, sort, grønn og brun

Spiselig tusj i sort


Forord
Start med å bake kakebunnene en dag i forveien. Mengden på disse kakene er veldig mye, derfor kan det ta litt tid i ovnen. Bare husk å dekk overdelen av kaken med bakepapir mot slutten av steketiden så lokket ikke blir svidd, selv om vi uansett kommer til å trimme lokket for best mulig overflate. 

Sjokoladebunn
Smelt smør i vannet og rør i kakao. Sett til side i ca 15 minutter, frem til det blir fingervarmt. 

Ha sukker og hvetemel i kjøkkenmaskinen. Tilsett så den avkjølte vesken mens kjøkkenmaskinen går på middels hastighet. Tilsett ett egg om gangen. Ha rømme og natron inn i kakerøren. Legg bakepapir under rundformen på 28 cm i diameter og vend i kakerøren. Settes i ovnen på 175 grader i ca 1 1/2 time. 

Gulrotbunn
Pisk sukker og olje på høy hastighet i kjøkkenmaskinen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk frem til det blir lyst og luftig. Bland hvetemel, natron, kanel og bakepulver og sikt det inn i eggeblandingen. Bland dette til en jevn røre og tilsett revet gulrot på slutten. Bruk en liten rundform, 20 cm i diameter. Settes i ovnen på 180 grader i ca 1 time. 

Montering
Sjokoladebunn: Følg bruksanvisningen på sjokolademousse med daim (freia). Sett den til side.  
Pisk 300 g philadelphia, melis og smør med en håndmikser.

Del sjokoladebunnen i tre. På det nederste lager smører du på med sjokolademoussen. Legg det midterste laget over og smør på med halvparten av kremosten. Legg på det øverste laget og dekk hele kaken med den resterende kremosten. 

Bruk orange fargepasta fra Wilton til å blande 1 og 1/2 pakke marsipan med. Kjevle den passe tynn og løft den forsiktig over på sjokoladekaken. Jevn den forsiktig fra toppen og dra foldene på siden utover, men vær forsiktig så du ikke revner marsipanen. Bruk hånda til å trykke marsipanen lett innover mot kaka. Skjær bort det resterende. 

Lag små gresskar med den resterende marsipanen i orange. Bruk også grønn marsipan som stilk. Legg dette til side så det tørker litt. 

Gulrotbunn: Pisk 300 g philadelphia, smør og melis. Del gulrotkaken i tre og fyll på med kremosten. Gulrotkaka har kun dette som fyll. Marsipanen skal også være i hvit farge.

Som støtte kan du bruke forskjellige ting som plastrør,  trepinner/grillspyd som skjæres i riktig høyde. Jeg brukte sugerør med grillpinner inni. Jeg dyttet dem inni sjokoladebunnen og klippet av på rett høyde med kaketoppen. På denne måten vil du unngå at det øverste laget synker i det nederste.

Kjevle marsipan på samme måte som du gjorde med sjokoladebunnen. Dermed er du klar til å sette gulrotkaka oppå sjokoladebunnen. 

Lag gjerde med sort marsipan, stige og skilt i brun og huset i grått. Grå farge oppnår du ved å bruke sort, bare tilsett lite. Lag gravestein og flaggermus. Bruk fantasien så godt du kan. 

 

Potetskreller med sveiv

Nordwik

Potetskreller med sveiv

399 kr
Kampanje
Provence Plus Grytesett 5 deler
-70%

WMF

Provence Plus Grytesett 5 deler

4 156.38 kr
1 239 kr
Kampanje
Quadro Grytesett 4 deler samt 3 lokk
-24%

Zwilling

Quadro Grytesett 4 deler samt 3 lokk

1 404.56 kr
1 069 kr
Digitalt husholdningstermometer, svart
-21%

MINGLE

Digitalt husholdningstermometer, svart

226.54 kr
179 kr