Gresskar- og Gulrotsuppe med Øye og Monsterfingrer

10/21/2015

Gresskar - og gulrotsuppe:

1 Hokkaidogresskar (jeg syns dette egner seg bra ettersom det ikke er for stort)

Start med å dele gresskaret i 2 og skjær ut kjøttet som du skal bruke til suppa. La det være en igjen en tykk kant så den tåler å bli fylt. Skjær også av en liten del av bunnen så den står støtt. I midten av gresskaret ligger gresskarkjernene, ta vare på disse.

150 g gresskarkjøtt

200 g gulrot

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

3 dl vann

Krydder (pepper, salt, paprikapulver og urter)

Kutt opp grønnsakene. Start med å frese løk og hvitløk i kjele til det blir blankt. Tilsett de øvrige grønnsakene, vann og krydder og la de koke til det er mørt, rundt 15 minutter.

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Suppen kan varmes opp igjen i kjelen ved behov.

Øyne (djevelegg):

1 hardkokt egg delt i 2.

Ta ut plommen og bland den med 1 ts sennep og litt presset sitron.

Legg eggeplommeblandingen tilbake i egget.

Del en oliven i to og legg på egget og fyll på med hampfrø eller noe annet. Skjær tynne chiliskiver som du legger på eggehvitten.

Monsterfinger (urtebrød): ( 4 stk)

80 g  mel ( jeg laget grov variant med svedjerug, men bruk det melet du ønsker)

1 ts bakepulver

1 ss klarnet smør

0,6 dl vann (prøv deg frem)

Timian, rosmarian og oregano

Bland sammen ingrediensene til du får en deig. Lag fingerne. Neglene er gresskarkjernene fra gresskaret og som "blod" har jeg brukt en liten tomatbit.

Brødene stekes på 180 grader i ca. 40 minutter.