Energiflaggermus

10/21/2015

Nok til 10-12 flaggermus

Ingredienser

Kuler

0,5dl + 3-4 ss havregryn 3 ss mandelmel
1 toppet ss kakao
1/2 ts flaksalt

1/4 ts kanel
1/4 ts chilipulver (1/2 ts hvis du liker det spicy) 6 store dadler
2 ss kokosolje (varmet opp så den blir flytende) 1 ss mandelsmør
1 ts vaniljeekstrakt

Pynt

25 g hvit sjokolade 50 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Kuler

  1. Fjern steinen fra dadlene, og legg dem i en bolle med lunken vann i 20-30 minutter.

  2. Rør sammen 0,5 dl havregryn, mandelmel og kakao i en bolle.

  3. Hell vannet av dadlene, og tørk litt av dem før du kjører dadler, kokosolje, vanilje og mandelsmør til en jevn masse i en blender. Hell i innholdet fra bollen, og kjør til alt er blandet sammen.

  4. Hell røra over i en boller, og rør inn resten av havregryna til røra er nesten fast nok til å rulles (3-4 ss avhengig av hvor fuktig røra har blitt av dadlene). Sett blandingen i kjøleskapet en halvtimes tid så den blir fastere og enklere å forme.

  5. Rull til kuler og sett tilbake i kjøleskapet. Der kan de fint stå et par dager i et tett boks om du vil lage opp på forhånd.

Pynt

  1. Grovhakk sjokoladen og legg den hvite og mørke sjokoladen i hver sin ziplockpose som du

    senker ned i en bolle med varmt vann fra springen. La posene ligge i vann til sjokoladen er smeltet (eller gjør det ordentlig og temperer sjokoladen om du har kontroll på sånt).

  2. Klipp et lite hull i tuppen på posen med den hvite sjokoladen i, og sprøyt ut små rundinger på et bakepapir. Dette blir det hvite i øynene.

  3. Klipp et mindre hull i posen med den mørke sjokoladen, og sprøyt oppå den hvite sjokoladen (før den stivner) for å lage pupiller. Sett i kjøleskapet.

  4. Tegn opp flaggermusvinger på et ark og legg det under et bakepapir. Bruk resten av den smeltede mørke sjokoladen til å sprøyte ut vingene. Sett dem kaldt når du er ferdig for å stivne hvis ikke du har temperert sjokoladen.

  5. Fest to øyne og et par vinger på hver kule, og du er ferdig!

Mandelsmør og mandelmel kan være vanskelig å få ta i (og dyrt), men jeg løser det ved å kjøpe mandler i løsvekt som jeg først kjører til mel i blenderen, så tar jeg ut litt av melet før jeg lager mandelsmør.