7 tips for en godere sommersalat

7/1/2015

Salat passer godt i sommervarmen. Her er syv tips for en godere sommersalat.

1. Mindre salat

Den viktigste regelen for en god salat er å ikke ha for mye salat. Egentlig er den eneste regelen du trenger. Det er de andre ingrediensene som gir salaten karakter. Velg også gjerne en salat med litt karakter, for eksempel romanosalat.

2. Ikke for mye dressing

For mye dressing gjør salaten sølete og kjedelig. Samtidig er en salat uten dressing eller dressing på siden av ganske smakløs. Det er to veier å gå. Enten har du dressing på ingrediensene som ikke blir sølete separat. For eksempel , løk, poteter, tomater og bønner. Før servering blander du de ingrediensene med de mer delikate ingrediensene som salat, agurk og urter. En annen måte er å ha på olje, strø med et godt urtesalt og ta noen runder med pepperbøssen et par ganger når du blander ​​salaten i en bolle. På denne måten får du opp de gode smakene av grønnsakene uten at salat mister sin sprøhet.

3. Ferske urter gir karakter

Friske urter gjør salaten frisk og gir karakter. Hakk for eksempel i rikelig med basilikum, gressløk eller persille.

4. Rotgrønnsaker er et bra utgangspunkt for salat 

Ikke glem grønnsakene. Rotgrønnsaker fungerer rå hvis du skjærer dem i tynne skiver, som for eksempel gulrøtter. Men det godeste er å blande kokte eller stekte rotgrønnsaker med andre ferske grønnsaker i salaten. Perfekt hvis du har ekstra rotgrønnsaker fra gårsdagens middag. Kokte poteter eller stekt pastinakk er mine personlige favoritter.

5. Gryn eller pasta

Ulike former for gryn som bulgur, hvete eller couscous gjør salaten mer mettende. Hvis du ønsker å unngå karbohydrater er et tips å lage couscous av blomkål. Ta en håndfull blomkål og kjør dem ned i en matbereder i noen få sekunder. Utrolig enkelt og veldig godt!

6. Forfriskende frukt

Om sommeren er det ekstra godt med fruktsalat. Forfriskende når det er varmt ute og de søte fruktene passer godt til grillet kjøtt eller grillet fisk. Jordbær, mango, papaya og melon er noen eksempler på frukt som passer inn i en salat. 

7. Avslutt med topping

Topp med frø eller nøtter for både smak og tekstur. Min favoritt er å riste cashewnøtter som jeg da krydder med chili, paprika og honningglasur. 

 

Potetskreller med sveiv

Nordwik

Potetskreller med sveiv

399 kr
Kampanje
Provence Plus Grytesett 5 deler
-70%

WMF

Provence Plus Grytesett 5 deler

4 142.05 kr
1 239 kr
Kampanje
Quadro Grytesett 4 deler samt 3 lokk
-24%

Zwilling

Quadro Grytesett 4 deler samt 3 lokk

1 399.73 kr
1 069 kr
Digitalt husholdningstermometer, svart
-21%

MINGLE

Digitalt husholdningstermometer, svart

225.76 kr
179 kr