Dette trenger du:
En lakseside på ca. 800g
2 ss Gin
2 ss Einebær
1 ss Hvitpepper
½ dl Salt
1 dl Sukker
Slik gjør du:
- Rens laksen og sørg for at alle bein er borte. Del den i to like store deler.
- Pensle kjøttsiden av laksen med gin.
- Knus einebær og hvitpepper (bruk gjerne en liten mikser, ettersom einebærene er seige i konsistensen blir det vanskelig med en mortel). Bland med salt og sukker.
- Dekk alle kjøttsidene med krydderblandingen. Legg de mot hverandre i en plastpose og knyt den.
- Legg fisken i kjøleskapet i en dyp tallerken med en liten tallerken øverst, legg deretter en vekt øvers.
- Snu laksen etter en dag. Etter to dager er den ferdig.
- Ta laksen ut av posen, men spar på kraften. Skrap av eventuelle salt- og sukkerrester.
- Skjær opp laksen og pensle med kraften fra posen. Server med sitron.
Tips: Nå er kvaliteten på lakeoppdretten så høy at anbefalingen om å fryse laksen før du graver den ikke gjelder lenger. Skal du grave vild laks kan det derimot være en god idé å legge den i fryseren et døgn før du graver den.