Ingredienser (10 knekkebrød)
25 g gjær
2,5 dl skummet melk
4 dl grovt rugmel + ¼ dl til baking
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 ½ ss fennikelfrø
Slik gjør du
1. Varm melken i en kasserolle til den er cirka 37 grader, bruk et termometer for å oppnå riktig temperatur.
2. Smuldre gjæren i en bakebolle og jevn den ut med litt av melken, hell så resten av melken i.
3. Knus fennikelfrøene med en morter.
4. Bland fennikelfrø, salt, rugmel og hvetemel i gjærblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med hjelp av en kjøkkenmaskin.
5. Del deigen i 10 like store porsjoner. Rull de ut til runde boller. La de heve i omtrent 20 minutter under et kjøkkentørkle.
6. Kjevle ut bollene til flate lapper direkte på bakepapiret med hjelp av en kjevle og litt rugmel. Kjevle ut to lapper per bakepapir og legg de deretter på fat. Kjevle deretter over med en lefsekjevle eller prikk små hull med en gaffel.
7. Stek knekkebrødene på 225 grader i 6 minutter eller til de er blitt sprø og har fått en gylden farge.